Vraagprijs: € 475.000 kosten koper

Hereweg 18, EENRUM


Romantische rentenierswoning in beschermd dorpsgezicht

Een romantisch Pippi Langkous-huis, maar dan wel met maximaal modern comfort. Zo typeren de huidige bewoners deze historische rentenierswoning in art-nouveaustijl met elementen van chaletstijl.

De woning ligt midden in het radiaalvormige dorpshart van het typisch Noord-Groningse wierdendorp Eenrum. Op loopafstand bevinden zich een supermarkt, pinautomaat, basisschool, huisarts, apotheek en sportaccommodaties. Want dat is Eenrum ook: een verrassend levendig en leefbaar dorp.

Aangename leefsfeer
Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw verrijzen langs de Hereweg voorname woonhuizen. Ze zijn veelal bedoeld als rentenierswoning voor welgestelde herenboeren op het Groningse Hogeland. Deze woning is daar een sprekend voorbeeld van. De leefsfeer die het huis biedt voelt zó aangenaam, dat bewoners er opvallend lang blijven wonen. De huidige bewoners zijn sinds 1905 pas de derde eigenaren.

Oude glorie
Dit heerlijk ruime en koele huis moet je echt van binnen beleven. Je valt dan van de ene verbazing in de andere. De afgelopen tien jaar is letterlijk alles uit de kast gehaald om oorspronkelijke details in oude glorie te herstellen. Neem bijvoorbeeld de schilderingen met repeterend sjabloonmotief op de hoge plafonds, de (tussen)deuren met gegraveerde ramen en de gemarmerde lambriseringen en deurposten met mooi houtsierwerk. Met hulp van een kleurenexpert zijn de oorspronkelijke kleurtinten, waaronder rustgevend olijfgroen, opnieuw aangebracht.

Levensloopgeschikt
Daarmee wordt de sfeer, stijl en romantiek van toen gekoppeld aan hedendaags comfort. De woonkeuken en de royale badkamer zijn namelijk uitgerust met alle eigentijdse extra’s. De oorspronkelijke meidenkamer doet tegenwoordig dienst als praktische bijkeuken. De serre met uitzicht op de tuin is volledig geïsoleerd. Met vier slaapkamers biedt het huis genoeg ruimte voor een compleet gezin. Dankzij een badkamer op de begane grond is het ook makkelijk levensloopgeschikt te maken. Je hoeft alleen maar de bijkeuken om te toveren tot slaapkamer.

Met een perceeloppervlakte van 1.590 vierkante meter is de woning ook zeer geschikt voor liefhebbers van het buitenleven. Volwassen groen zorgt voor beschutting en daarmee voor optimale privacy. Vanuit deze oase van rust is het maar een dik kwartier rijden naar de stad Groningen. Eenrum beschikt verder over een goede busverbinding met de stad.

Indeling
Begane grond
 • Entree, centrale gang met tegelvloer en opgang naar verdieping
 • Woonkamer-en-suite met kastenwand
 • Serre met uitzicht op de tuin
 • Royale woonkeuken
 • Luxe badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel
 • Bijkeuken
 • Aangebouwde garage met ruime zolderberging


Verdieping
 • Overloop met wc en bergruimte
 • 4 slaapkamers


Bijzonderheden
 • Grote onder architectuur aangelegde tuin met veel privacy
 • Carport met ruimte voor twee auto’s

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende