Verkochte prachtpanden

Ellerhuizen 28, Bedum

Authentieke woonboerderij op Groninger land

Ellerhuizen is een landelijk streekje met slechts zo’n 40 huishoudens. Bij de meeste (stad-)Groningers zal het volslagen onbekend zijn. Toch ligt het op precies 10 kilometer van de Martinitoren. Liefhebbers van schilderijen van De Ploeg klinkt de naam van het Bedumer buurtschap ongetwijfeld wel bekend in de oren. Leden van deze kunstkring lieten zich inspireren door de landschappelijke schoonheid van Ellerhuizen en omgeving.

Kloosterburen, H. van Cappenbergweg 34

Zee aan mogelijkheden in Molenrij

Een monumentaal pand (anno 1760) dat tot voor kort onderdak bood aan een gerenommeerd restaurant.
Met daarbij de mogelijkheid om de erfgoedlogies in de vorm van drie zelfstandige appartementen in de voormalige Mosterdfabriek bij te kopen. Kortom, een wereld aan mogelijkheden in het rustiek Groningse dorpje Molenrij.

Stedum, Kampweg 2

De prachtige pastorie met aangebouwde garage ontworpen in 1933 door architect P. Rozema in een aan de Delftse School verwante stijl.De pastorie is gelegen naast de NH-kerk op een groot omgracht terrein op de wierde in het centrum van Stedum. Het betreft een Rijksmonument.

Uithuizen, Clantlaan 11

Scandinavisch woongenot aan groene rand Uithuizen
Een bijna verscholen toegangsweg aan de rand van Uithuizen. Hier vind je deze authentiek Zweedse houtskeletwoning. Het roomwitte houten huis biedt een frisse aanblik tussen de andere stenen woningen in de Clantlaan. 
De eerste bewoners verwezenlijkten hier vijftien jaar geleden een tijdloos huis: duurzaam, licht, energiezuinig en bijzonder goed passend in de natuurlijke omgeving. Het huis lijkt het zonlicht haast aan te trekken; en dat is helemaal fijn aan de achterzijde van de royale gezinswoning. 

Toornwerd, Ossengang 7

Eigentijds en klassieke pracht op de wierde van Toornwerd.
De charme van traditionele Groningse bouw, de warmte van een houten cabin en een stoer, eigentijds lijnenspel: dit huis aan de Ossengang in Toornwerd heeft het allemaal.

Usquert, Raadhuisstraat 21

Monumentaal woonhuis naast de molen van Usquert.
Het is een pittoresk aanzicht in het dorpscentrum van Usquert: deze karakteristieke woning vlak naast de koren- en pelmolen Eva. Het voorhuis dateert uit 1840. De schuur herbergde in vroeger tijden een smederij. Tegenwoordig doet het dienst als werkplaats en atelier.

Bedum, Westerdijkshorn 30

Voormalige pastorie annex boerderij in Bedum.
De huidige woonboerderij was oorspronkelijk een weem, een pastorie die tevens dienst deed als boerderij. Zo kon de dominee in zijn eigen levensonderhoud voorzien. Pal naast het woningperceel staat een monumentale kerktoren uit 1872. Alles ademt hier idylle, schoonheid en geschiedenis.

Finsterwolde, Hoofdweg 39

Dit pand is met recht uniek te noemen!
Een gebouw met een markante vorm en een moderne uitstraling. Opgetrokken in, de voor Groningen zo typisch, rode baksteen. Veel glas en liggende (stal)ramen die subtiel verwijzen naar de oude boerderij die hier ooit stond. De grote glazen wanden en de serres verbinden het wonen naadloos met de natuur. Binnen is buiten en aan licht, lucht en ruimte is geen gebrek.

Leens, Zuster A. Westerhofstraat 13

Het voormalige akkerbouwbedrijf "Oldeheem" nu in gebruik als woonboerderij gelegen op ca. 78.80 are op de wierde aan de rand van het dorp Leens.
Een woonboerderij die naast heerlijk wonen, ook mogelijkheden biedt voor: bed en breakfast, kantoor aan huis, werken (schuur), culturele activiteiten, etc.
De ligging is werkelijk fantastisch. Het dorp aan je zij, op loopafstand van voorzieningen waaronder het nieuwe winkelcentrum en werkelijk fenomenaal uitzicht vanaf de wierde over de landerijen.

Hornhuizen, Tammingastraat 51

Op nummer 51 ligt deze statige rentenierswoning uit 1898. Het midden van het herenhuis is gemarkeerd met de houten voordeur en natuurstenen trap. Rechts daarvan komt een uitbouw met dakkapel in de vorm van een trappentop enkele meters naar voren. Eenmaal binnen, vind je in de deftige salon nog authentieke luiken en een met ornamenten versierd plafond. De ramen aan de voorzijde bieden uitzicht op de kerktoren.

Pieterburen, Hoofdstraat 128 A

Een prachtige, unieke en onder architectuur gebouwde vrijstaande woning gelegen op een ruime kavel aan doorgaand vaarwater.
In 2006 hebben de eigenaar/bewoners samen met de architect Jacob Veltman hun ideeën en dromen uitgewerkt. Dit heeft geresulteerd in een fantastisch huis; duurzaam, sfeervol met veel lichtinval, energiezuinig en bijzonder fraai gelegen op een idyllische plek met heerlijke zonnige tuin en terras aan het vaarwater.

Kloosterburen, Nijenklooster 9

Op een idlyllische plek aan het Pieterbuurstermaar ligt deze kop-hals-rompboerderij. Met rondom zover het oog reikt landerijen. De stilte en vrijheid van het Groninger land beleef je hier in optima forma.

Buitenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: op elke zonplek is een terras of beschut zitje. Bij het huis liggen een grote boomgaard met fruitbomen, bessentuin, royale moestuin en twee kassen. De boot leg je voor de deur aan.

Onderdendam, Achterweg 4

De uitstekend onderhouden woning heeft een bijzonder hoog afwerkingsniveau en bijzondere elementen en details. Verder is de woning uitermate geschikt om wonen met werken te combineren. Te denken valt aan kantoor aan huis of klein winkeltje zoals bestaande invulling "de Vintagerie".

Warffum, Oosterstraat 34

Aan de voorzijde staan oude lindebomen als een groen markies tegen felle zon. Het Voogdhuis, zo heet de monumentale woonboerderij aan de rand van de dorpskern van Warffum. Voor drie opeenvolgende generaties voogden van het eiland Rottumeroog diende het als vastewalhuis.

Oosternieland, Oosternielandsterweg 6

Statige en fraai landelijk gelegen villa, gebouwd in 1926 door de aannemer J. Stel uit Oosternieland in opdracht van de landbouwer J. Venhuizen.
Deze villa is in 1932 gekocht door de Nederlands Hervormde kerk van de gemeente Oldenzijl-Oosternieland en is tot 1962 als pastorie in gebruik geweest. De woning is in de loop der jaren geheel gemoderniseerd en gerenoveerd met behoud van sfeer en karakter.

Zandeweer, Noorderweg 15a

Nieuw gerealiseerd traditioneel gebouwd woonhuis met vrijstaande schuur. Deze is tevens traditioneel gebouwd in stijl van het woonhuis. Gelegen op een prachtige locatie, landelijk met vrij uitzicht over de landerijen aan de rand van het dorp Zandeweer met grote tuin en extra grond.

Winsum, Ringoven 1

Prachtig, onder architectuur gebouwd, woonhuis met als extra een vrijstaande bedrijfsruimte, zonnige grote tuin en oprit met parkeergelegenheid.

Een uniek huis, enig in Nederland op een bijzondere locatie.

 

Ezinge, Nieuwestreek 89

De voormalige burgemeestersbehuizing.
Een prachtige karakteristieke monumentale woonboerderij met schuren, tuin en erf.
Fraai gelegen met landelijke uitzichten en voorzien van bijgebouwen, erf en grasland is de woonboerderij uitermate geschikt voor wonen, werken, paardenhouderij en/of een combinatie daarvan.

Kloosterburen, Hoofdstraat 32

In 1907 gebouwd als rentenierwoning naast de kloostertuinboerderij. Een bijzonder karakteristiek pand met veel allure en parkachtige fraaie tuin. Goed onderhouden, eigentijds afgewerkt en ingericht, ruim met veel lichtinval en intieme sfeer. Ook de omgeving is bijzonder. De naastgelegen katholieke kerk (architect Cuypers) en kloostertuin zijn beide de moeite waard.

Mensingeweer, Groot Maarslag 1

Midden op de wierde Groot Maarslag, tussen Mensingeweer en Schouwerzijl, pronkt een statige woonboerderij. Stijlvol gerenoveerd, met weids uitzicht op het befaamde Groninger landschap. Op landerijen, wuivende korenvelden en veelal imposante wolkenpartijen. En dat op nog geen 20 minuten van de immer bruisende stad Groningen. De karakteristieke boerderij, daterend uit 1828, beschikt over ca. één hectare grond binnen de nog aanwezige ossengang. Ideaal dus voor het houden van bijvoorbeeld kippen, varkens of paarden. De woonboerderij is bovendien zeer geschikt voor de combinatie wonen en werken of zelfs voor dubbele bewoning. Aan ruimte geen gebrek. Evenals aan privacy.

Loppersum, Zorgvlijt 11

Fraai gelegen "Boerenhofwoning" gelegen aan de rand van het dorp Loppersum, zeer geschikt voor het houden van dieren of andere aan huis gebonden beroepen en/of bedrijven.
Het geheel omvat een royaal woonhuis met inpandige schuurruimte, een recent gebouwde vrijstaande stenen schuur met 2 stalruimten en een houten kapschuur. Het grondoppervlakte is totaal ruim 1 hectare en 76 are en is voorzien van boomgaarden, grasland, paardenweide, siertuin en moestuin.

Den Andel, De streekweg 26

Wonen in Groningen op z'n best

Heerlijk landelijk wonen in een huis met karakter voorzien van alle comfort met aanwezigheid van grote vrijstaande schuur. Dat is wat de huidige bewoners de afgelopen 25 jaar gedaan hebben in "De Holtstek" gelegen aan de Streekweg 26 te Den Andel. Genaamd "Holstek" doordat in vroegere tijden hier een aannemer gevestigd was.

Oosterwijtwerd, Schoolweg 19

Een oud schoolgebouw roept bij velen warme nostalgische gevoelens op. Wie voor deze school staat, hoort automatisch het geluid van de schoolbel uit een idyllisch verleden naklinken.

Het schoolgebouw dateert van omstreeks 1935 en is hoogstwaarschijnlijk gebouwd naar een ontwerp van J. Bosman, die ook tekende voor de vergelijkbare Wirdumerdraaischool.

Adorp, Hekkumerweg 15

Vrij wonen op een gouden plekje. Met eindeloze weilanden, historische oeverwallen, wierden en laagten behoort het Reitdiepdal tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Als inwoner van het gebied geniet je elke dag opnieuw van rust, vrijheid en weidse vergezichten. Zo ook de bewoners van dit idyllische vrijstaande huis in Adorp.

Onderdendam, Warffumerweg 16

Landelijk wonen in een rijksmonument aan het water. Het vrij gelegen huis staat net buiten het historisch hart van het levendige dorp Onderdendam. Aan de ene kant meandert het Warffumermaar langs het woonperceel, aan de andere kant wordt het begrensd door eindeloze landerijen. Een typisch Gronings hoogholtje vormt de enige toegang tot het adembenemende plekje.

Ezinge, Nieuwestreek 81

Op royale kavel gelegen zeer luxe landhuis (bouwjaar 2000), vrijstaande dubbele garage/bijgebouw en achtergelegen diepe tuin met uitzicht over de landerijen.

Uithuizen, Maarweg 85

Op mooie landelijke locatie en toch op fiets/loopafstand van Uithuizen vindt u deze fraaie karakteristieke woonboerderij "Boukemaheerd".
De boerderij is geheel in stijl hersteld, ademt de sfeer van vroeger en voldoet aan de moderne eisen. In de ruime schuur bevinden zich zes paardenboxen, een werkplaats en een sfeervol kantoor. Ideaal voor de combinatie van wonen en werken.

Eenrum, Hereweg 4

In het "hart van Eenrum" gelegen vrijstaand monumentaal herenhuis ("meesterswoning", bouwjaar 1875) met aangebouwde garage en verrassend ruime tuin.
Eenrum is een fraai wierdedorp, gelegen op het Hogeland met beschermd dorpsgezicht. De voormalige meesterswoning vormt de entree tot de oude wierdebebouwing van het dorp. Statig, sober en met veel overtuiging staat dit huis op deze plek. Een huis om te beleven.

Middelstum, Burchtstraat 12

Een idyllisch plekje aan het haventje van Middelstum, waar je met volle teugen kunt genieten van een romantisch uitzicht over het Boterdiep en het weidse Groninger land.  Een pand met een rijke historie. Ooit was het een pleisterplaats met doorrit waar reizigers hun paarden weer op krachten konden laten komen.

Niehove, Heereburen 12

Schitterend gelegen in het fraaie cultuurlandschap Middag-Humsterland en direct aan het Niehoofsterdiep vrijstaande woning met alle voorzieningen op de begane grond en schuurruimte op een perceel van 8000 m2. Door de ruim bemeten schuur en het perceel weidegrond uitermate geschikt voor het houden van paarden en/of kleinvee.

Garrelsweer, Hoeksmeersterweg 2

Dit vrijstaande huis aan water de Oude Wijmers biedt ruimte voor dubbele bewoning, atelier, praktijkruimte of bed & breakfast. Voor dat laatste is de locatie trouwens ideaal. Het rustieke huis ligt aan het Jacobspad, een pelgrimspad over de mooiste wandelpaden tussen Uithuizen en Hasselt. Het pad sluit aan op de eeuwenoude route naar Santiago de Compostella.

Loppersum, Parallelweg 4

Karakteristiek royaal vrijstaand herenhuis met grote stenen garage en tuin met tuinhuisje gelegen op een kavel van ruim 850 m2 nabij het treinstation van Loppersum.

Middelstum, Menthedalaan 5

Villa "Mentheda" met aangebouwd achterhuis en koetshuis is gebouwd in 1896 op een voormalig borgterrein in Middelstum. De "Menthedaborg" was toen allang afgebroken maar de borgstede, de grachten en de appelhoven bleven bewaard. Toen het borgterrein in 1890 in het bezit kwam van Jakob Vinhuizen liet hij de wierde waarop het borgterrein lag geheel afgraven. Dat gebeurde in 1894. Op het terrein liet hij de villa "Mentheda" bouwen in Eclectische stijl, vermoedelijk onder architectuur van Oeds de Leeuw Wieland uit Loppersum. De villa met omringend terrein is zeer beeldbepalend gelegen aan de westelijke rand van de oude kern van Middelstum. De villa Mentheda betreft een Rijksmonumentaal gebouw.

Winsum, Hoofdstraat Obergum 19

Prachtig gelegen op een ruime kavel in het centrum van Winsum aan de Hoofdstraat Obergum, ligt dit karakteristieke herenhuis met dubbele garage en tuin met besloten terras op het zuidwesten.
Een woning met een bijzondere sfeer en karakteristieke elementen zoals b.v. fraaie plafonds, paneeldeuren en plavuizen.

Zeerijp, Tolweg 10

Fraaie boerenbehuizing genaamd "Kinghorn" bestaande uit woongedeelte, aangebouwde schuur, tuin op het zuidwesten gelegen en ruim erf met paardenbak.
De boerderij is landelijk gelegen net buiten het dorp Zeerijp.

Kommerzijl, De Ruige Waard 3

Fraai en vrij gelegen woonboerderij temidden van de landerijen ervaar je hier het platteland van Groningen. Uitgestrekte akkers, mooie luchten, rust en ruimte, reeën, hazen en vogels; gewoonweg prachtig!
Rondom de boerderij ligt een heerlijke tuin met prachtige oude bomen en een gedeelte boomgaard met fruitbomen, omsloten door sloot en deels gracht en verder royaal erf aanwezig. Voorzieningen zijn in Kommerzijl, Grijpskerk, Zuidhorn en op ca. 20 minuten afstand natuurlijk de stad Groningen.

Kolham, Hoofdweg 5

Prachtig landelijk gelegen woonboerderij met grote vrijstaande traditioneel gebouwde schuur, erf, tuin en grasland.
Kolham is gelegen op ca. 15 autominuten van de stad Groningen, is goed bereikbaar via de A7 en heeft voldoende voorzieningen als supermarkt en school. Nabij Grunopark met watersportactiviteiten en Harkstede met z’n vele voorzieningen.

Onderdendam, Boterdiep OZ 1

Prachtig Rijksmonument gelegen op eigen schiereiland.
De eerste bewoners van dit fraaie huis waren waterschapsnotabelen, gevolgd door familie van de kantonrechter. In latere jaren waren het vooral rentenierende boeren die dit huis bewoonden. 
Dit monument kenmerkt zich door de karakteristieke uitstraling, de ruimte, de authenticiteit en natuurlijk de fantastische ligging. Aan- en van het dorp gelegen op een eiland met aan de ene kant het Boterdiep en aan de andere kant het Kardingermaar.

Groningen, Zoutstraat 17-7

Een prachtig appartement gelegen op de 4e en 5e woonlaag, met naast een ruime woonkamer, keuken, badkamer, bergruimte, drie ruime slaapkamers. Gelegen in het Noorderhavenkwartier, op een karakteristieke plaats nabij het Noorderplantsoen en het centrum van de stad Groningen.
Gebouwd in het voormalig zogeheten tweeling pakhuis -genaamd Brittanje- met gevels in respectievelijk de Havenstraat en Zoutstraat waar zich tevens de entree bevindt.

Hellum, Hoofdweg 164

Prachtig gelegen boerderij in een lommerrijke lintbebouwing met vrij uitzicht over de landerijen aan de achterzijde en op fietsafstand van het Schildmeer. De boerderij stamt uit 1904 en is een schoolvoorbeeld van het Oldambtster type dat kenmerkend is voor deze regio. Bij dit type boerderij zijn woonhuis en de schuur in elkaars verlengde gebouwd.

Eenrum, Hereweg 11

Verrassend ruime, met smaak gerenoveerde en uitgebouwde rentenierswoning met diepe tuin, die heel veel privacy biedt. Ideaal voor gezin en werken aan huis. Prachtig gelegen met rustieke bomen rondom in het idyllische wierdedorp Eenrum.

Wehe den Hoorn, Mernaweg 22

Fraai Jugendstil pand voorzien van veel bijzonderheden en authentieke details zoals suite, plafondschilderingen, granito vloeren en veel glas in lood.

Wehe-Den Hoorn is een landelijk en rustig dorpje met ca 850 inwoners, gelegen in de prachtige groene gemeente De Marne in NW-Groningen.
Er zijn goede busverbindingen van en naar Winsum en Groningen en ook de bereikbaarheid via de doorgaande wegen is goed. Verder is zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs in Wehe-Den Hoorn aanwezig.

Groningen, Kamerlingheplein 3

Bijzonder wonen in de historische Hortusbuurt, nabij Noorderplantsoen en op loopafstand van de Groningse binnenstad, in dit prachtig gerestaureerde Rijksmonument dat in 1868 gebouwd is als "Rijks Hogere Burgerschool Groningen" en tot in de jaren '90 nog als schoolgebouw in gebruik is geweest. Rond 2001 heeft er een complete casco renovatie plaatsgevonden met behoud van de fraaie details en kenmerken.

Uithuizermeeden, Hefswalsterweg 47

Fraaie monumentale woonboerderij met schuren, stookhut, land, erf en tuin, gelegen in het prachtige Noord Groninger landschap.

Eenrum, J.J. Willingestraat 6

Statig vrijstaand herenhuis, in 1924 gebouwd, smaakvol gerestaureerd in een stijl die naadloos aansluit bij het originele ontwerp van het huis. Originele kenmerken zoals imposante glas-in-lood raampartijen, deuren en de centrale hal met trappenhuis zijn bewaard gebleven.

Delfzijl, Vlotterspad 12

WONEN AAN WATER
Fantastisch aan het historische Damsterdiep gelegen, aan de rand van hartje Delfzijl nabij alle voorzieningen,  geheel verbouwde, smaakvolle, comfortabele en bijzondere eigentijdse woning. Met langs het Damsterdiep een lange waterkant voor een boot of om te zwemmen.

Pieterburen, Hoofdstraat 126

Aan de Hoofdstraat in Pieterburen, nog net binnen de bebouwde kom ligt deze riante Jugendstil villa uit 1912.
Door de aanwezige Jugendstil elementen ademt het pand een bijzondere sfeer uit de periode van toen. Dit bijzondere gevoel wordt nog eens versterkt door de ruime fraai aangelegde tuin aan vaarwater met eigen aanlegsteiger.

Winsum, Stationsweg 18

Onder architectuur in de stijl van de  Amsterdamse school gebouwde villa met aangebouwde garage, carport  en royale tuin. Dit Rijksmonument is gelegen aan de Stationsweg nabij alle voorzieningen in Winsum.

Usquert, Wadwerderweg 74

Net buiten het dorp Usquert in beschermd dorpsgezicht ligt dit fraaie Rijksmonument met ruime schuren. De herenboerderij is fantastisch verbouwd en gerestaureerd naar eisen van deze tijd met behoud van stijl en details. De statige oprijlaan, de royale tuin met onder andere een rode beuk en een exotisch tuinhuis omgeven door de gracht maken het tot een mooi geheel.

Overschild, Afwateringskanaal 6

Aan doorgaand vaarwater en op een steenworp afstand van het Schildmeer op een schitterende lokatie ligt op een eeuwenoude huisplaats dit in 1996 gebouwde behaaglijke landhuis.
Het onderhoudsarme terrein bestaat naast een siertuin uit weiland, erf en bos. De vergezichten rondom zijn prachtig. De natuur laat zich in alle jaargetijden fantastisch gelden. 
Rust, ruimte en water...

Kantens, Klinkenborgerweg 6

Prachtig gelegen woonboerderij met eigen gracht, aangebouwde schuurruimten met bijschuur. Fraai gelegen in het Groninger landschap nabij Kantens en op ca. 20 autominuten van de stad Groningen. Dit object is uniek in zijn soort, geschikt voor wonen en werken, dubbele bewoning of zorgcombinaties. Ook de schuurruimten bieden vele mogelijkheden. De boerderij heeft een monumentaal boerenerf.

Bedum, Julianalaan 22

Verkocht via 'verkoop bij inschrijving'

Het (voormalige) schoolgebouw "K. Schilderschool" aan de Julianalaan 22 te Bedum. Ruim object geschikt voor zowel bedrijfs- als woondoeleinden of een combinatie daarvan.

Winsum, Bellingeweer 16

Prachtig woon/werkpand op een eveneens prachtige historische plek. Het betreft een voormalige boerderij aan Bellingeweer. De boerderij  is in 1987 grotendeels door brand verwoest en geheel herbouwd in oude stijl in de jaren 1992-1995. De gevels van het oude voorhuis zijn voor een groot deel blijven staan en daarom zijn o.a de karakteristieke oude kloostermoppen in de noordgevel bewaard gebleven. Bij de herbouw/restauratie is veel aandacht besteed aan kwaliteit en heeft men gebruik gemaakt van o.a oude materialen om het  karakter van het pand te waarborgen.

Pieterburen, Hoofdstraat 157

Kerkgebouw met tuin, prachtig pand met vele mogelijkheden geschikt voor wonen en/of werken.
Indeling: Entree, eenvoudige keuken, kerkzaal, aangebouwde voormalige consistorie, toiletgroep dames/heren, gedeeltelijk een verdieping.

Uw huis ook verkopen via Prachtpanden.nl? Contact opnemen