Vraagprijs: € 450.000 kosten koper

Raadhuisstraat 17, EENRUM


Uniek in zijn soort en zoveel mogelijk in originele staat is dit voormalig Gemeentehuis, dat momenteel bekend staat als galerie 'Het Raadhuis' te Eenrum.
Dit object is bij de huidige eigenaren in gebruik als woning/atelier en galerie maar er zijn natuurlijk ook andere vormen van woon-werk combinaties of enkele-/dubbele bewoning mogelijk.

Dit gemeentehuis is in 1930 gebouwd na ontwerp van de architect Jan Benninga uit Loppersum, die ook de gemeentehuizen van Loppersum, Stedum en Nieuwolda heeft ontworpen.
Het Raadhuis van Eenrum is op 20 december 1930 in gebruik genomen. Het is een robuust pand, opgetrokken uit donker rode baksteen. Het gebouw heeft kenmerken van het zakelijke expressionisme, de strakke Groningse variant van de Amsterdamse School.
Kenmerken voor deze stijl is het spel tussen de horizontale en verticale bouwdelen. Dit komt duidelijk naar voren in de horizontale lijnen van de voorgevel.

Indeling:

Begane grond-
Entree middels een tochtportaal, riante woonkamer van circa 66m², toegang tot een berging en de 'kluis' van bijna 20m² die als archiefruimte in gebruik is.
Imposante hal met trappenhuis, werkkamer met toegang naar de provisiekelder, 2 werkkamers, keuken en badkamer met ligbad/douche en een toiletruimte.

1e Verdieping-
Tussenbordes met 2 (slaap) kamers en toilet voorziening met voorportaal en dubbele deuren met een frans-balkon.
Vervolgens een woonkeuken van circa 63m², 2 slaapkamers waarvan 1 met toegang tot het balkon aan de voorzijde. Tot slot een inloopberging met vaste trap naar de zolderverdieping.

2e Verdieping-
Riante bergzolder met een prachtige kapconstructie, ideaal als opslagruimte.

Besloten tuin met 2 bergruimtes en een royale terrasoverkapping met aansluitend een houten vlonder terras met vijver.

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende