Vraagprijs: € 575.000 kosten koper

Oudedijk 19, PIETERBUREN


Schitterend op het Groninger Hogeland gelegen monumentale kop-hals-rompboerderij.

Op een fantastische landelijke locatie ligt deze goed onderhouden woonboerderij op bijna 2 hectare eigen grond. De boerderij is gelegen op een ruim perceel met een gedeelte siertuin, een ruim erf, weiland en twee waterpartijen (kolken).

De huidige eigenaren hebben het object met zorg bewoond en onderhouden en de woning is op een aantal punten gemoderniseerd. De aangebouwde schuren meten samen ca. 900 m². Daarnaast is er een vrijstaande loods (van ca. 600 m²) met twee overheaddeuren en een aangebouwde open veldschuur.

De woning.

Een goede combinatie van de oorspronkelijke sfeer van het voorhuis en modern comfort. Zo kan het voorhuis goed samengevat worden. Een authentieke melkenkamer, de ‘zesruitvensters’ en de robuuste balkenplafonds zijn allemaal in takt.

De indeling is als volgt:

Entree/hal aan de zijgevel, die toegang biedt tot 2 slaapkamers van 12 en 25 m², een ruime woonkeuken, de melkenkamer (in gebruik als bijkeuken) en een centrale gang. Aan de centrale gang grenzen nog twee slaapkamers (van 19 en 14 m²), een moderne badkamer met ligbad, douche en wastafelameublement, een ruim, modern toilet en de woonkamer met authentieke schouw met ornamenten en een balkenplafond.

Boven het woonhuis bevindt zich zolderruimte, bereikbaar vanuit de aangebouwde schuur.

De aangebouwde gebintenschuren verkeren in goede staat, evenals de vrijstaande (in 1991 gebouwde) loods.

De bestemming van het object is Agrarisch, met de aanduiding 'wonen'.

Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging van dit bijzondere Rijksmonument. Laat u verleiden door de sfeer en de prachtige vergezichten over het Groninger Hogeland!

Kijk ook op www.prachtpanden.nl

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende