Vraagprijs: € 325.000 kosten koper

Oostervalge 50, WARFFUM


Het karakteristieke herenhuis ‘ Voorheen de 5 platanen’ in het wierdendorp Warffum ligt op steenworp afstand van de Waddenzee. De stad Groningen ligt ook onder handbereik.
Het is een ruim, sfeervol woonhuis, waar je bij wijze van spreken de gastvrijheid kunt voelen. Het huis heeft nog een aantal originele elementen, die de warme sfeer extra benadrukken. Denk daarbij aan het beschilderde plafond in de woonkamer. In de andere kamer aan de voorzijde zit nog een bedstedenwand met daarin een originele pronkkast. De vloeren van de kamers op de begane grond bestaan nog uit de oorspronkelijke houten planken. Aan het eind van de lange, brede, met marmer betegelde gang, geven de openslaande deuren toegang tot een grote, besloten tuin op het zuiden.
Als extraatje beschikt het pand over een compact appartement, dat onder de hanenbalken boven de aangebouwde schuurruimte is gerealiseerd. Dit appartement heeft een zelfstandige opgang.

Indeling:
Begane grond; entree, lange brede middengang, die doorloopt naar de besloten achtertuin. Royale, lichte woonkamer met het originele plafond, fraaie schouw met houtkachelaansluiting, rondom hoge ramen met diepe vensterbanken en functionele luiken. In de wand zit een jeneverkast verstopt.De woonkamer heeft een doorgang naar de ruime keuken. Het prachtige uitzicht op de tuin,het balkenplafond en de oorspronkelijke houten vloer zijn hier sfeerbepalend. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De tweede woonkamer is nu ingericht als logeerkamer. Ook hier een mooie schouw, deze keer met een inzetgashaard. In een van de bedsteden is een badkamer gerealiseerd met een zitbad/douchecombinatie, een toilet en een wastafel. Deze kamer met al zijn voorzieningen is dan ook perfect te gebruiken als B&B.
De begane grond kent verder nog een tuingerichte opkamer, die nu als eetkamer wordt gebruikt. Ook hier de hoge ramen, die veel licht binnenlaten. Onder de opkamer bevindt zich een riante provisiekelder.
Vanuit de keuken is er toegang naar een portaal. Vanuit hier is er toegang tot het toilet en de badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte douche en een wastafel.
Het portaal geeft ook toegang tot de aangebouwde schuurruimte van ongeveer 52 m2. Deze grote schuur biedt veel ruimte voor hobby’s. In de schuur bevindt zich een inloopkast en de opgang naar het appartement dat boven deze schuurruimte is gerealiseerd.

Verdieping woonhuis; overloop met toegang tot 3 ruime slaapkamers, een badkamer met douche, toilet en wastafel. De overloop geeft toegang tot een zolderberging.

Appartement; overloop, kleine slaapkamer, badkamer met douche, toilet en wastafel. De leefruimte heeft 2 niveaus en heeft een keukenblokje. Ook hier zorgen de diverse dakramen voor veel licht.

De tuin is op het zuiden georiënteerd en biedt alle privacy. Ook aan de voorzijde van de woning is veel ruimte aanwezig.

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende