Vraagprijs: € 765.000 kosten koper - Verkocht

Oldijk 7, EZINGE


Rust en ruimte. Eén zijn met de natuur.

Ooit eindigde hier het land en begon de zee, nu ligt hier het Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Nederland, ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de stad Groningen. Het licht lijkt anders dan in de stad. Geen wonder dat dit open landschap een geliefd onderwerp was van de schilders van De Ploeg. Verheven boven het land liggen borgen en kerken en schitterende boerderijen. De horizon is laag.

In dit prachtige gebied ligt, iets verhoogd, aan de Oldijk 7 te Ezinge een unieke, duurzame en energieneutrale woning op ruim een hectare eigen grond. Met oog voor detail en tot in de perfectie doorgevoerd, is de woning met zijn markant rode pannendak onder architectuur ontworpen en gebouwd. Met gebruik van hoogwaardige materialen, volledige isolatie en toepassing van een bodem-warmtepomp, zonnepanelen en een zonnecollector (zonneboiler). Een buitengewoon ruim, comfortabel en toekomstbestendig huis.

Vanuit het huis sta je in verbinding met de tuin; de grote raampartijen in de woonkamer en keuken bieden uitzicht op de tuin en het bijbehorende land met bomen, en de weilanden eromheen. De verbinding tussen binnen en buiten geeft een uniek gevoel van ruimte en vrijheid.

Gescheiden van de woning, maar verbonden door de carport, is er een gastenverblijf met een woonkamer, open keuken, douche en toilet en op de verdieping een royale slaapkamer. Het gastenverblijf kan dienen als werkplek of logeerruimte, maar ook als bedrijfsruimte, atelier of bed & breakfast.

Langs de oost-, zuid- en westzijde van het huis ligt een terras van oude rode kloostermoppen waarvandaan je zo de lagergelegen delen van de tuin en het aangrenzende weiland inloopt. Onder de talloze bomen is er ruimte voor diverse beschutte zitjes. Tuin en land bieden onderdak aan een rijke schakering van vogels; elk jaar nestelt een zwanenpaar op de uiterste punt aan het water. De ruime hoeveelheid grond om het huis biedt talloze mogelijkheden.

De woning is als volgt ingedeeld:

Entree, hal met toilet en toegang tot een slaapkamer met aangrenzend de badkamer met ligbad, douche, toilet, bidet en wastafelmeubel. Vanuit de hal bereiken we tevens de woonkamer met leemgestucte wanden en open haard en de luxe open keuken voorzien van een apart spoeleiland. In de bijkeuken, die zowel vanuit de centrale hal als vanuit de carport toegankelijk is, bevinden zich de was-droogcombinatie, bergruimte en de technische installaties. Op de verdieping (die net als de begane grond is voorzien van vloerverwarming) bevinden zich een ruime overloop met bergruimte en twee (slaap)kamers.

Overige informatie:
  • Modern ‘landgoed’ met oprijlaan
  • Aanvaarding juni 2022
  • De tuin en de landerijen zijn biologisch onderhouden
  • Duurzame en hoogwaardige afwerking
  • Extra inpandige berging onder de carport
  • Volledig gerenoveerde houten berging in de tuin

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende