Vraagprijs: € 460.000 kosten koper

Hoofdstraat-West 76, UITHUIZEN


Verrassend ruime Jugendstilwoning

Aan het einde van het Boterdiep, tussen karakteristieke wierdedorpen en statige herenboerderijen, ligt Uithuizen. Een dorp met een rijke historie op het Groninger Hogeland.

Tussen rijksmonumenten zoals de rooms-katholieke pastorie en de neogotische Jakobus de Meerderekerk staat dit karakteristieke Jugendstilhuis uit 1910. De witte bepleistering met patronen van rode bakstenen geven de woning haar authentieke uitstraling. Binnen is het huis met aandacht gemoderniseerd. Kenmerkende details zoals de glas-in-loodramen, lambrisering en robuuste houten deuren zijn daarbij behouden gebleven of in ere hersteld.

De vrijstaande woning biedt aangenaam veel gebruiksmogelijkheden: van royaal wonen voor een groot gezin tot een combinatie van wonen en werken. Op de begane grond maken hoge plafonds de ruimten nog groter. De originele schouw vormt het middelpunt van de woonkamer. De trapeziumvormige erker complementeert de living. Het hart van het huis vormt de woonkeuken van circa 52 vierkante meter. Uitgerust met een luxe werkeiland en open haard is het een heerlijke ruimte om de dag door te brengen.

In de hal zet de decoratieve Jugendstilstijl zich voort in fraaie tegelmozaïeken. Via de trap met wollen loper en gietijzeren roedes betreed je de verdieping. Hier bevinden zich - naast een apart toilet en een badkamer met ligbad en douche - zes slaapkamers van respectievelijk 9, 12, 12, 15, 22 en 32 vierkante meter. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft een eigen balkon. De masterbedroom heeft openslaande deuren naar het dakterras en een badkamer en suite.

Ook aan buitenruimte is geen gebrek. Op het besloten terras achter de woning is het heerlijk toeven. Een monumentale kastanje biedt verkoelende schaduw op de warme zomerdagen. In de grote houten schuur is alle ruimte voor auto’s, tuinmeubelen en houtopslag voor de houtgestookte cv, maar ook voor de liefhebber die ruimte zoekt voor zijn hobby’s.

Begane grond:
  • entree, gang met toilet en trapopgang
  • woonkamer van circa 50 vierkante meter met erker
  • serre van circa 25 vierkante meter
  • woonkeuken met luxe inbouwapparatuur, werkeiland en houthaard
  • bijkeuken met tweede keukenblok
  • achterhuis van circa 23 vierkante meter, met zolder


Verdieping:
  • zes slaapvertrekken
  • balkon en dakterras
  • apart toilet en aparte badkamer met ligbad en douche
  • masterbedroom met badkamer-en-suite

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende