Vraagprijs: € 495.000 kosten koper

Hoofdstraat 128, UITHUIZERMEEDEN


Prachtpand op het Hogeland!

De voormalige dokterswoning in Uithuizermeeden, een monumentaal pand met karakter, mogelijkheden, sfeer en ruimte. Ruimte om te leven, ruimte om te werken, ruimte om te genieten van een bijzonder huis en een prachtige, op het zuiden gesitueerde tuin. En ja, mét vrij uitzicht over de achterliggende landerijen.

Een pand met geschiedenis. Meerdere generaties inwoners van het dorp Uithuizermeeden (''Meijsters'') kennen het pand als het huis van de dokter. Honderd jaar dokterswoning, straks uw woning?

Dit is een pand dat men van binnen gezien moet hebben, wat je moet beleven. Toch geven we hier alvast een omschrijving van de indeling.

Begane grond

De voorzijde van het huis is in gebruik geweest als dokterspraktijk en de achterzijde van het huis is woonhuis. Daardoor biedt het huis veel privacy. De entree bevindt zich in het midden van de monumentale voorgevel. Ook is er een zijentree aan de linkerkant. De lange gang splitst het voorhuis in twee delen; links de voormalige apotheek met wachtkamer circa 23 m², garderobe en WC, rechts de spreekkamer en behandelkamer (beiden circa 17 m²). Aansluitend begint het woonhuis. Een schitterende rondboog met glazen deuren en een bovenlicht met een esculaap als decoratie leidt naar het woongedeelte en de trap naar de bovenverdieping met hiernaast nog een kamer van circa 7,5 m². De meer dan riante hal geeft toegang tot alle ruimten op de begane grond. Op de kop van de hal de opkamer, afgelopen decennia in gebruik geweest als slaapkamer met hieronder een (droge) kelder die via een vloerluik bereikbaar is.

Aan de tuinzijde ligt de woonkamer en de keuken. De woonkamer bestaat uit een sfeervolle ruimte van circa 27 m² en ernaast de eetkamer van circa 19 m². Zowel de eetkamer als keuken hebben elk een eigen toegang tot het zonneterras. Aan de linkerzijde van de woning is het koetshuis van 32 m², een prachtige ruime garage met dubbele deuren met aan de achterzijde een bijkeuken met oude waterpomp en toegang tot de tuin. Tussen de garage en de woonkeuken ligt aan de achterzijde van de woning, een ouderslaapkamer met een ruime moderne badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Ook deze kamer is mooi gelegen aan de tuin.

Verdieping

Op de verdieping biedt het huis een zee van ruimte onder de diverse kappen die in een U-vorm in elkaar doorlopen boven het huis en waarbij, boven het koetshuis/ garage, nog een separate zolder is. Vanuit de hal van het woonhuis de trap naar boven: de overloop is riant. Aan de tuinzijde zijn een tweetal slaapkamers van circa 10 m² elk. Aan de voorzijde is -boven de praktijk - een hobbykamer met eenvoudige douche en een separate studeer-/ logeerkamer.

Over de gehele verdieping is aan de rechterzijde een fraaie bergzolder van circa 76 m². Het houtwerk in de kap is prachtig en het is goed denkbaar dat deze verdieping ook in gebruik wordt genomen als woonruimte. Ook boven het koetshuis is een zolder, waar een fantastische hobbyruimte is.

De tuin

Net zoals de woning is ook de tuin met zorg onderhouden en ingericht. Een diepe, zonnige tuin met de nodige schaduwplekken, die onder andere door een machtige, monumentale plataan ontstaan. Er is een grote diversiteit aan bomen, planten en struiken. In de boomgaard vinden we onder andere appelbomen (Groninger zoete kroon), perenbomen en een notenboom. Ruimte voor tuingereedschap, de kruiwagen maar ook voor eventueel dieren is er in de schuurruimtes.

Uithuizermeeden

Uithuizermeeden is een vriendelijk dorp op het Hogeland met het prachtige waddengebied als achterland. Er is een rijk verenigingsleven, er is basisonderwijs en ook voor de dagelijkse boodschappen kunt u in het dorp zelf terecht. De bereikbaarheid is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed. In iets minder dan 40 minuten reis je van ''station Uithuizermeeden'' naar de stad Groningen, met de auto in slechts 25 minuten.

Kom kijken!

We nodigen u graag uit om samen met ons dit bijzondere pand te beleven tijdens een uitgebreide bezichtiging!

Afspraak maken

Man              Vrouw

Tip een bekende